Wednesday, June 27, 2007

Alouette (starring Nana Mouskouri, Chantal Goya, Mireille Mathieu, Francis Huster and Dalida)

χρόνος: δεκαετία 80, τόπος: φουαγιέ ενός ξενοδοχείου της κακιάς ώρας, πρωταγωνιστές: εμφανίσιμος νεαρός στο μπαρ και 4 λυσσασμένες από κάτω να τον κοιτούν σαν μαυρόγυπες.
η dalida έβαλα-κάτι-απλό-και-βγήκα προσγειώνεται στο τραπέζι της και ρουφά το τίλιο της από φλυτζάνι κινέζικης πορσελάνης (Made in indonesia). ο νεαρός αναμένει στο μπαρ, σαν τις θείες που περιμένουν με ευλάβεια να βγει ο ιερέας.
η nana με άδειο φλιτζάνι κάτι σκέφτεται κ ξεκινά επίθεση. ο νεαρός έχει φορέσει κόκκινη φόρμα του σκι, οι ενδυμασίες των υπολοίπων και το deco δεν παραπέμπουν σε chalet των Άλπεων οπότε άνετα συμπεραίνουμε ότι ο κύριος είναι από άλλο ανέκδοτο. η nana του τραγουδά με σεμνό ύφος, δεν τολμά να τον αγγίξει, παίζει λίγο με το φερμουάρ του και σκέφτεται ταυτόγχρονα εάν το μαλλί της έχει στρώσει καλά και εάν η αρχαιοελληνική τήβεννος που φορά την δείχνει χοντρή. ο νεαρός σκύβει και την φιλά στον ώμο, είμαστε και 80s, που θα τη φιλούσε;
ah on peut rever, ρεβέ νάνα ρεβέ γιατί εάν πήγαινες από τότε με τεκνά δεν θα έφτανες εκεί που έφτασες.
η δεύτερη κυρία την οποία δεν γνωρίζω με το κοριτσίστικο 7 χρονών μαλλί και με το φόρεμα που παραπέμπει σε κάλυμμα για καναπέ ή κουρτίνα μπάνιου ή εσωτερικό τέντας ορμά σε νεαρό τύπου τζόκεϋ. τραγιάσκα ταμτάκος και ατυχής επιλογή χρωμάτων. περισσότερο νάζι, περισσότερη χαριτωμενιά είναι που χαίρεται για το ποδήλατο που της αγόρασαν οι δικοί της χτες. με τόση χαρά και ενθουσιασμό θα μπορούσε να διαφημίζει καθαριστικό για όλους τους χώρους ή ατμομάγειρα που λύνει τα χέρια της νοικοκυράς στη μεταμεσονύκτια ζώνη telemarketing. στο τέλος παίρνουμε και λάφυρο την τραγιάσκα.
η τρίτη άγνωστη κυρία με την περιστεροφωλιά στο κεφάλι επιτίθεται στον επιθεωρητή Κλουζώ ή επιδειξία εάν επιθυμείτε. στο 3.00 ακριβώς την βλέπουμε να βγάζει καπνούς από το στόμα, σαν δράκος. ο επιδειξίας έχει παγώσει αδυνατώ να φανταστώ τι σκέφτεται. ίσως να σκέφτεται πόσα αυγουλάκια χωρούν πάνω στην κουπ της κυρίας.
στο τέλος η επίθεση της Δαλιδά. τυλίγει τον τύπο με το γλυμμένο μαλλί που το παίζει και γκόμενος και τραγουδώντας κάτι που θυμίζει κουβανέζικη ραπ και χιπ χοπ από τη Μαδαγασκάρη την πέφτει στο θύμα. το θύμα συντραγουδά με τη Δαλιδά, με φωνή που θυμίζει ρέψιμο ή την Regan από τον Εξορκιστή. περισσότερα χάδια περισσότερες αγκαλιές, έτσι για να λυσσάξουν οι άλλες. ο νεαρός φαίνεται να το απολαμβάνει.
παρακαλώ όποιος μου βρει την ταινία κερδίζει δωρεάν κρουαζιέρα για 7 ημέρες στο Νείλο κ ξενάγηση στο Καρνάκ. δώρο και 1 διανυκτέρευση στο ναό μου.

2 comments:

etalon said...

μωρε ειναι πολυ ευκολο. δεν απαντω ακομα. για να βοηθησω ομως δεν προκειται για ταινια αλλα για ...γαλλικο τηλεοπτικο μουσικοχορευτικο αυτοτελες επισοδειο, η γαλλικη απαντηση στο show της Cantsonissimma...

comingThrough said...

de ksero na sou po:(

telemarketing forever:P

ti einai to karnak?

sto aigyptiako oroskopio mou eipan oti eimai o Seth, paidi mou...:)