Tuesday, August 14, 2007

Sertab Erener - I will always love you (live 1995)



Ένα ιστορικό βίντεο της Sertab που ερμηνεύει το κομμάτι της Miss Μεθαδόνη Whitney Houston.
Εν αρχή ην η δίψα! πάει καμαρωτή καμαρωτή βουτάει το ποτήρι και πίνει. Ο σκηνοθέτης μη έχοντας εμπειρία από κάλυψη τέτοιων πολιτιστικών υπερπαραγωγών (Τουρκία και πολιτισμός είναι δυο λέξεις τόσο άσχετες όσο ο Καρούζος και τα Χριστούγεννα), δε φοβάται και τη δείχνει την ώρα που ποτίζεται. Μόλις καταλαβαίνει το λάθος του, δείχνει γκρο πλαν το κοινό στο αρχαίο θέατρο τύπου Ηρώδειο μήπως και σώσει την κατάσταση.
Η Sertab ντυμένη με απλό μαύρο πανοσέντονο και λιτή μαύρη γόβα, με απλή κόκκινη κουπ του άγριου rusberry, καθώς δεν είχαμε λεφτά για ενδυματολόγο και κομμωτή.
Ο μουσικοσυνθέτης Κατσαρός κάπου εκεί πίσω παίζει το σαξόφωνο του. Τον βλέπουμε να φτιάχνει το καλαμάκι του οργάνου (ένα ακόμα λάθος του σκηνοθέτη).
Ο φωτισμός είναι τόσο καλός που της δίνει ένα ελαφρώς ανοιχτό μωβ χρώμα δέρματος είτε από το πολύ Ribbena που έπινε στα παιδικά της χρόνια είτε επειδή ανήκει στους Xmen.
Στο "and iiiii" 0.54-1.00 παρατηρούμε την έκφραση της αλόγας, στο αποκορύφωμα του Επιτάφιου Θρήνου. Δεξιά και αριστερά στη σκηνή βρίσκονται δύο αγάλματα του θεού Ερμή ή του θείου Όσκαρ δεν ορκίζομαι για τίποτα.
Στο 1.41 η Sertab αποδεικνύει ότι πήρε το Lower με Β και με τη δεύτερη όταν μας λέει "goozbye" αντί για "goodbye". ίσως να εννοούσε "goose bye" αντίο χήνα μου, δεν βγάζει νόημα όμως, δεν είχε σίγουρα κάτι τέτοιο στο μυαλό του ο στιχοπλόκος.
Στο 2.17 ξεκινάει σόλο ο Κατσαρός, το οποίο τελικά δεν είναι σαξόφωνο αλλά κάτι κλαρινοειδές τελικά.
Στο 2.40 δείχνει ο σκηνοθέτης τα χρυσά βατόμουρα, αγκινάρες δεν ξέρω-και-εγώ-τι του διαγωνισμού Miss Αφωνία. Το λευκό πιάνο του Τούρκου Θάνου Μικρούτσικου πατά πάνω σε κίονες και στο 3.05 ακούμε ένα άλλο λαθάκι "but above all thes".
Στο 3.17 θρήνος, κραυγή, απόγνωση με το ύφος που-πας-και-μ-αφήνεις-μονάχη- σκέψου-τα-παιδιά-μας
Στο 3.54 ναζάκι που θα ζήλευε και η δικιά μας η Καλομοίρα και στο τέλος τέλος αρχίζει και ανεβαίνει, τι διαστήματα είναι αυτά;
θα πω στο φαραώ να τη φέρουμε και στην Αίγυπτο για συναυλία..

2 comments:

nikisot said...

xaxaxaxxaxaxaxxa
sta istorika ths turksat to anakalypses???
h miss me8adonh looool

Αρκούρης said...

ax ax ax

edo arxizis na mou to xalas...

as katevazi kai enamiso kilo methadoni, i Whitney ine FONARA! min mou to amfisvitis afto ma ton Toutatis!

k episis, an kai se xora pou akoma k afti ti stigmi teli ipo imikatoxi ap tin Turkia, den boro na arnitho ton politismo tis xoras aftis. Oute k ola tous ta alla pou xoun kani vevea, alla ena kapio politismo ton exoun. Toulaxiston oson afora ta ekmek kateif - yummmm

k pame sto epimaxo, stin erminia tis Sertab - bori na kani glosika lathi, bori na pige prota na piei ke meta na tragoudisi (nistiko/dipsasmeno arkoudi de xorevi :) bori na nai xalia o skinothestis bori bori bori bori - alla re si, mia xara ta pige. kali foni. kali erminia. tin adikis ligaki, e? ti les k si?