Tuesday, January 8, 2008

Γενεαλογικό δέντρο - Πάρτ Ουάν

Μετά από παράκληση των χιλιάδων αναγνωστών του παρόντος μπλογκ, θα σας αναφέρω το γενεαλογικό μου δέντρο όσο μπορώ και εγώ καλύτερα γιατί μερικά από τα μέλη του είναι πιο παλιά και από τη Liz Taylor και η ιστορία τους χάνεται στο βάθος του χρόνου.

Εν αρχή λοιπόν είναι ο θεός Ήλιος Ra. Το όνομά του σημαίνει ο "δημιουργός" και θεωρείται ο πατέρας μας και βασιλιάς όλων των θεών. Εμφανίζεται με τη μορφή γερακιού ή ως άντρας με κεφάλι γερακιού και ως στέμμα του έχει τον ηλιακό δίσκο στον οποίο έχει τυλιχτεί μια κόμπρα (η κόμπρα εμφανίζεται και μετέπειτα ως σύμβολο των φαραώ). Ο Ra πλέει στους ουρανούς κάθε μέρα και κάθε νύχτα ταξιδεύει στον Κάτω Κόσμο, γι' αυτό χάνεται και ο ήλιος μαζί του. Από την 5η δυναστεία και μετά οι βασιλείς λέγονταν γιοί του Ra, ενώ στο Νέο Βασίλειο (18η-21η δυναστεία) άρχισε η λατρεία του να συνδέεται με τον Amon και ονομάστηκε πλέον Amon Ra (άλλαξε ο Ra και έβαλε τα ρούχα καθαρά, κατά το "άλλαξε ο Εμμανουήλ..")

Ο monsieur Ra ένα ωραίο πρωί, κατά άλλους τα 'φτιαξε με την Atum (ίσως και να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Ra), εγώ ξέρω ότι μπακούρης ήταν, κατάφερε και γέννησε δυο παιδιά, την Tefnut και τον Shu. Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο της μπακουρογέ
ννεσης, οι κακές γλώσσες λένε ότι το ένα παιδί το έφτυσε και το άλλο ή το ξέρασε ή βγήκε όταν ο βασιλιάς θεός σκεφτόταν την Monica Belucci μόνος, στην ακτή του Νείλου (ας μην μπω σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες). Anyway, η Tefnut βγήκε με κεφάλι λιονταριού (κυριολεκτικά βγήκε μια μαλακία) και είναι η θεά των σύννεφων (όχι του νέφους όμως, αυτά είναι δικά σας παράγωγα) και της υγρασίας (εκεί να δεις ρευματικά) , ενώ ο Shu ένα παλικάρι δυο μέτρα με φτερά στρουθοκαμήλου στο κεφάλι (και αναρωτιέστε την καταγωγή του Φλωρινιώτη) είναι θεός της ατμόσφαιρας (κάτι σαν τον Νίκο Καντερέ) και των ξηρών ανέμων (φύσα αγέρι, φύσα αγέρι).

Τα δυο ομορφόπαιδα λοιπόν, δουλειά δεν είχαν να κάνουν, ήταν και μόνα τους και δεν είχε εφευρεθεί ακόμα το Wii, τα 'πιναν μια μέρα και τεκίλα στην τεκίλα έρχεται κ
αι το σεξάκι. Πρέπει να ήταν μεθυσμένος πολύ ο προ-πάππους Shu για να πάει με το Simba! Απορώ αν στα προκαταρκτικά τον δάγκωσε στο ευαίσθητο σημείο του, αλλά καμιά φορά και εμείς οι θεοί μένουμε με τις απορίες. Το αποτέλεσμα αυτής της παθιασμένης συνεύρεσης ήταν άλλα δυο κουτσούβελα.



Πρώτος βγήκε το παλικάρι μας ο Geb, ο θεός της γης, και μαζί του ήρθε και η Nut (δεν είναι από το Nutela, μη χαίρεστε λιγούρια!), η θεά του ουρανού. Ο παππούς Geb μας βγήκε λίγο πράσινος είτε επειδή συμβολίζει τα φυτά της γης είτε επειδή έτρωγε πολλές clorets όταν ήταν μικρός. Όχι δεν είναι αριανός, marvin μη χαίρεσαι! Η καλή η γιαγιά Nut από την άλλη, γεννημένη βασίλισσα της νύχτας (να σκάσεις Ζωζώ) φορούσε ένα ένδυμα με άστρα (όχι το opel, εκείνα του ουρανού). Δεν ξέρω αν είχε κεντήσει και πάνω στο φόρεμα μαύρες τρύπες, supernova και τα συναφή, πάντως δεν νομίζω ότι είχε ιδέα για τη θεωρία των υπερχορδών.

Αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν δεν ξέρω και εγώ πόσο αγαπημένα ήταν, αν είχαν κάποιο βίτσιο ή απλά αν ήξεραν πολύ καλό κάμα σούτρα (το απορρίπτω γιατί είναι άλλου λαού αυτό), πάντως όλη την ώρα βρίσκονταν σε μια καθόλου βολική στάση, που όπως μας δηλώνουν "βοηθά στη διατήρηση του κόσμου, όχι ότι μας αρέσει" (ναι καλά, και η Βανδή έχει ταλέντο θα μας πουν μετά). Συνεχίζουν πάντως και το κάνουν μέχρι τώρα. Φαντάσου λοιπόν εσύ να δεις τα παππούδια σου σε αυτήν τη στάση, πως λοιπόν μετά να μη χρειάζεσαι σέσσιον στον ψυχαναλυτή σου;


Τα παππούδια λοιπόν όταν δεν έκαναν αυτό το κάμα σούτρα, έκαναν και κανά παιδί. Από την αγάπη τους λοιπόν προέκυψαν ο θείος Osiris, η θεία Isis, ο μπαμπάς Seth και η μαμά Nephtys. Τρελόσογο μιλάμε όχι αστεία. Τώρα για τις μεταξύ τους σχέσεις πρέπει να αφιερώσω ξεχωριστό ποστ, οπότε θα μείνω στα πολύ βασικά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Ο θείος Osiris ήταν ένα παλικάρι σαν τα κρύα τα νερά. Ο πατέρας μου ο Seth τον σκότωσε όταν ήταν νέος και έτσι αφού τον 'κλαψαν και οι ρέγγες, έγινε θεός των νεκρών, της αιωνίου ζωής, των οίκων τελετών κλπ κλπ. Το πρασινάκι στο δέρμα του λέγεται ότι συμβολίζει την νεκρανάσταση (βλέπετε ότι είχε αρχίσει να γίνεται ροκφόρ και αναστήθηκε). Η γυναίκα και αδερφή του Isis, αφού απορρίφθηκε στο super idol γιατί δε χόρευε καλά κλακέτες (το 'χουμε στο σόι μας αυτό), έγινε η θεά της μητρότητας, της συζυγικής αφοσίωσης, της ίασης των ασθενών και σας ομολογώ ότι είναι εξαιρετική στα ξόρκια και τις γητείες. Το όνομά της σημαίνει "βασίλισσα του θρόνου" και γενικά κυκλοφορεί με το θρόνο στην κουρούπα της (μερικές φορές φορά ηλιακό δίσκο και κέρατα, περί ορέξεως...). Ήταν αυτή που με βρήκε και μαζί με το γιο της, επανασυναρμολογήσαμε τον θείο Osiri που είχε διαμελιστεί και διασκορπιστεί σαν το Άγιο Φως στα πέρατα της οικουμένης. Βοήθειά μας!

Από την αγάπη του Osiri και της Isis γεννήθηκε ο ξάδερφος Horus, καλό κουμάσι και του λόγου του. Είχε μορφή γερακιού (από τις πολλές αιμομιξίες, έτσι αρχίσαμε και βγαίναμε) και όλοι στο σχολείο τον κορόιδευαν. Από τα γράμματα δεν έπαιρνε και πολλά, είπαμε να τον στείλουμε στα καράβια, αλλά αρνήθηκε η γιαγιά Nut που του έχει αδυναμία. Όταν ενηλικιώθηκε, εκδικήθηκε τον πατέρα μου Seth για το θάνατο του πατέρα του (λένε ότι τον ευνούχισε και τον έστειλε στην εξορία - άλλη στιγμή τα ανατριχιαστικά). Από εκεί ξεκίνησε και το τραγούδι "κίνησε η γερακίνα για το Seth, θάνατο να φέρει, ντρουμου ντρουμου, τα μαχαίρια της βροντούν..". Αυτός έκανε και 4 αγόρια, ζωή να ΄χουν τα οποία έχουν ως χρέος να προστατεύουν τα διάφορα όργανα των νεκρών (συκώτι, πνεύμονες, στομάχι, έντερα). Τα στέλνουμε τώρα στην Αρσάκειο και τα ονοματά τους είναι Imsety, Hapi, Duamutef και Qebhsenuf.

Εγώ πάλι γεννήθηκα με τα τσακαλοαυτιά μου από την Nepthys, τη μικρότερη από τα 4 αδέρφια του Geb και της Nut. Η μαμά μου θεωρείται ότι προστατεύει και αυτή τους νεκρούς, επειδή όμως την έχει δει λίγο αριστοκρατία δεν μπλέκεται στις βρωμοδουλειές. Στην κεφάλα της φοράει το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας, δώρο μιας Ελληνίδας θεότητας της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Είναι άριστη νοικοκυρά και υπόδειγμα μητρός.
Για πατέρα ας μη μιλήσω καλύτερα γιατί υπάρχουν δύο υποψήφιοι. Ένας είναι ο Seth, ο οποίος με μεγάλωσε, με πήγαινε στον κτηνίατρο, με έμαθε να τρώω χωρίς χέρια, να τρομάζω τους θνητούς και να έχω το σεβασμό τους και ο άλλος είναι ο νεκρός θείος Osiris, με τον οποίο δεν έχω ιδιαίτερη σχέση πέρα από το ότι τον μουμιοποίησα. Κάτι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο πατέρας μου Seth είναι λίγο κακιασμένη συκιά (sykia no offense), και ότι η μαμά μεταμορφώθηκε σε Isis (την πουτάνα) και πήγε και κοιμήθηκε με τον Osiris για να μείνει έγκυος. Από τότε ήταν οι γυναίκες πονηρές. Έτσι προέκυψα εγώ και τώρα σας γράφω.

Θα ακολουθήσει και Παρτ Του


15 comments:

Marvin said...

ααααχ ωραιο ειναι να ξερεις για τους προγονους σου. Εμεις εκει στον Αρη ζουμε τοσα πολλα χρονια που ξεχναμε το σοι μας, ασε που βαριομαστε να τα καταγραψουμε κιολας...

oni said...

Axaxaxa! K gw meta nomiza pws hmoun to problhmatiko. Pantws oi giatroi sthn Aigypto ekanan eksairetikh douleia "extreme makeover" k ta tsakaloaytakia sou fainontai normal oso k h mousouda/moutsouna.

P.S. To poulaki tou mpampa Seth to elegkses an yparxei? Pane gia kana test DNA na mh trexeis meta sa th Xara Boskopoulou.

Anubis said...

@ marvin: ας ιδρύατε ληξιαρχείο. χμχμ υπάρχει μια ενδιαφέρουσα επιστημονική θεωρία της πανσπερμίας για την προέλευση της ζωής στη γη, έξωθεν. θα τη συζητήσουμε κάποια στιγμή

@ Oni: προβληματικό εσύ; ναι η Ίσιδα μ έκανε τόσες εγχειρίσεις, ούτε η Κουμαριανού να ήμουν. όσο για τον Seth, ο θρύλος λέει ότι η οργή του Horus ήταν τέτοια που όντως τον ευνούχισε και κάπου την πέταξε την τσουτσού του και έγινε κάτι (μάλλον βγήκε ο Σημήτης). θα ρωτήσω τον πάνσοφο Thoth και θα σου πω.
Πάμε καμιά βόλτα το βράδυ, λες;

nikisot said...

pw pw to xasa
an mple3ei kaneis mazi sou mplekei m olo sou to soi

non journalist* said...

XAXA!! Megalo soi.. Twra ta x-mas fantazomai mazeutikate oloi mazi e? Egw exw megaluteri vevaia oikogeneia gt opws s exw pei anoikw ston oiko twn Katakouzinwn..

mahler76 said...

Η ταπεινότης μου δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί....

Υ.γ: Η φωτό στο προφίλ σου να ξεκουράζεσαι στο πάτωμα του Ναού είναι τρελά καυλιάρικη ή έχω χαζέψει από τι μαλακία???

Strahd said...

Πω πω... Και μετά σου λένε ότι αυτά που γίνονται στην Λάμψη δεν γίνονται στην πραγματικότητα... Τσκ τσκ. Πόσα λίγα ξέρουν... :p

Sousou Delatroba said...

Αγαπητέ συνάδελφε Άνουβη,

Αν και σας μερσώ για τη θέσις στη διεύθυνση του χαρεμιού που μου αναθέσατε, φοβούμαι ότι αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες. Το μπαλέτο που μου καταλείψατε δυσκολεύεται στην εκμάθησις του χορού με τα εφτά πέπλα καθώς φέρεται σαν να τελεί υπό λουμπάγκο. Φανταστείτε όλες οι χορεύτριες είναι γυρισμένες προφίλ και παρουσιάζουν μια σκετική δυσκαμψία στους αγκώνες.

Πάνω που ήμουν έτοιμη να βλαστημήσω "το σόι μου" ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων, είδα πως γράψατε για το δικό σας.

Με καλύψατε,
Σουσού

Anubis said...

@moodygirl: είμαστε από οικογένεια, τι να κάνουμε!

@petit journaliste: βυζαντινός είστε αγαπητέ μου;

@mahler: είσαι ο πρώτος που διέκρινε το πολλά υποσχόμενο πρόστυχο βλέμμα μου. σε περιμένουμε στο Ναό

@strahd: άλλωστε και ο Φώσκολος δήλωσε ότι ήθελε μια σειρά βγαλμένη από την πραγματικότητα

@sousou: αγαπητή μου Σουσου, ήξερα τη δυσκολία του έργου που σας ανέθεσα, όπως ήξερα και τον επαγγελματισμό σας εις τους χορούς της ανατολής. αι χορεύτριαι έχουσι ένα θέμα με τους αγκώνας, κανείς θνητός όμως δεν είναι τέλειος. Συνεχίστε την προσπάθειά σας, αλλιώς θα τις χρησιμοποιήσουμε ως κρεμάστρες.

Καλωσορίζω τους καινούργιους οπαδούς της αιγυπτιακής κουλτούρας.
Σερβίρονται καναπεδάκια στο χωλ.

Strahd said...

Αααα, είναι υπέροχα. κ. Πρέσβη με τα καναπεδάκια μας κακομαθαίνετε.

xipasmenos said...

Κρίμα κρίμα τέτοιο παλικάρι σαν και σένα, να σου χαλάει την εικόνα αυτή η οικογένεια....

non journalist* said...

Nai agapite, eimai apo tous ligous ka8arous Buzantinous se mia epoxh pou oloi einai laspoaimatoi..

mahler76 said...

Χαίρομαι που έχω μια θέση ανάμεσα σας στο Ναό. Μόλις βρώ πλοίο να κατέβω στην Αίγυπτο και καμήλα μέχρι τη Μέμφιδα θα σας έρθω.
Αλήθεια τι δώρο πάνε όταν επισκέπτονται πρώτη φορά το σπίτι ενός Θεού????

Ρεμπεσκές said...

ΜαΧΧΧλερ σοκολατακια Φερερο Ροσε να του πας...
Ααα..και μια μαυροδαφνη ετσι για το καλο

Anonymous said...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον που απαγορευθηκε λογω του
αντιθρησκευτικου του περιεχομενου