Sunday, March 16, 2008

Boney M : Rivers of Babylon

Σημερινό μας θέμα, με οικολογικό περιεχόμενο, τα ποτάμια. Αφού δεν βρήκα το "της Λαρίσης το ποτάμι..." πήγα λίγο εδώ δίπλα στη γειτονιά, μέχρι τα ποτάμια της Βαβυλώνας και φέρνω το αγαπημένο τραγουδάκι. Οι πηγές μου λένε ότι κυκλοφόρησε το 1978, τότε που ο mahler δηλαδή γνώρισε τη χαρά του έρωτα, οπότε μην περιμένετε και πολλά από το κλιπ.


Κύματα χτυπούν το Sea Diamond, ή έστω ένα πιο ταπεινό ναυάγιο, ο γλάρος που πετά και το καραβάκι με τους καλλιτέχνες αρμενίζει. Οι αοιδοί ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα, αλλά είπαμε δεν είχε γεννηθεί τότε ο Γκάβαλος. Στην πλώρη του πλοιαρίου έχουν μαζέψει, για άγνωστο λόγο, τα άπλυτά τους.
Αλλαγή πλάνου και ξεπροβάλλει η τραγουδιάρα με τοπική παραδοσιακή ενδυμασία της φυλής Ντούγκου και στη συνέχεια όλο το γκρουπάκι πλατσουρίζει σε καταρρακτοειδές που δεν το λες και Νιαγάρα. Ούτε η Έδεσσα είναι, αμέσως εσύ να κάνεις την έξυπνη. Ο Σάι Μπάμπα στα αριστερά με λευκό λινό κοστούμι άνευ φανελακίου και τα κορίτσια τα οποία λικνίζουσι τας κορμάρας ενδεδυμέναι σε τόνους του ροζ γουρουνί και γαλάζιο χειρουργείου του μεσοπολέμου. Ένας λασπώδης ποταμός, της Βαβυλώνας υποτίθεται, μια τραβεστί με κόκκινη φούστα απά στη σχεδία και μετά πλάνα από την καθημερινή ζωή των Babylonians. Τους περίμενα πιο oriental η αλήθεια είναι, εδώ όμως είναι λες και βλέπεις την οικογένεια της Τσίλας. Σκατσίλα μου όμως εμένα, μας ξαναδείχνει το πλοιάριο που αρμενίζει και καπάκι την ομάδα κωπηλασίας της Οξφόρδης, η οποία μας ψηλοάρπαξε λίγο στο γκριλ, οι αποδόσεις της όμως παραμένουν υψηλές.

Συνεχίζουμε με πλάνα από συναυλίες των Boney M, όπου γδύσαν τους κακόμοιρους μαύρους, και τώρα πληρώνει ο O.H.E. και η Ατζελίνα για τη σωτηρία τους, το Σάι Μπάμπα να χορεύει και τον Bob Marley να χορεύει λίμπο φορώντας το παντελόνι του Santa. Κέφι και χαρά, τα φωνητικά ντυμένα σε αρχαιοελληνικούς μανδύες, φορώντας φτηνά μαργαριτάρια και δίπλα σε ψεύτικο φυτό εσωτερικού χώρου, μετά πάλι πλάνα του λαού, από κεντρική οδό. Τώρα αυτή η γριά με το πράσινο φόρεμα και το καπέλο του εξερευνητή (θεός σχωρέστον, τον έφαγαν οι κανίβαλοι) μιλάει σε κινητό ή ιδέα μου είναι;;;
Πλάνο από βρεταννικό ταξί που υποδηλώνει ότι και η Βαβυλώνα υπήρξε αποικία της γηραιάς Αλβιώνας, χαρούμενοι ντόπιοι, τραγουδιάρα με ακουστικά την πιάσαμε προφανώς να μιλά στο skype και να μουγκανίζει, το συγκρότημα σ' ένα νεόχτιστο αυθαίρετο δίπλα στην παραλία λικνίζεται μες τα κουφώματα (ο Σάι Μπάμπα κάνει τη χορογραφία "πετάω το λάσο" που πρώτος την εκτέλεσε ο xipaki).
Μετά ένας λευκός μηχανόβιος, φήμες λένε ότι είναι ο pavlos, δεν πρόλαβα να διακρίνω τον αριθμό κυκλοφορίας, χαρούμενοι γονδολιέρηδες, ο Σάι Μπάμπα σε σόλο ντυμένος με λιαστό ανακόντα και περήφανη τρίχα στο στήθος, ο Bob στα πλήκτρα και το γκαλά συνεχίζεται. Άλογα στην παραλία, η μαύρη με τη σηκωμένη πλερέζα μας κοιτά με νόημα, τα όρνια πετούν και μετά η μαύρη με τη νυχτικιά της γιαγιάς της κοιμάται η γαϊδούρα μες τα σατέν.
Πλάνα επαναλαμβάνονται, ένας μανάβης 3 ευρώ τα καρότα και τα μέλη του συγκροτήματος που χάνονται ανάμεσα στους ντόπιους, κάνουν ότι ψωνίζουν, περπατούν και επιτέλους σαλπάρουν για λιμάνια ξένα.

3 comments:

mahler76 said...

To ξέρεις πως πέρα απο την καυλώφωτό στο αβατάρ σου σε έχω λατρέψει απο τα βίντεα και το σχολιασμό. Ο Θεός επέστρεψε!!!!!

Είδωλο said...

Πες μα τι πινεις
Εσυ και δεν μας δινεις
τα χεις χαμενα?
ανησυχω για σενα...

mahler76 said...

Και by the way τη χαρά της ζωής γνώρισα τότε όχι του έρωτα αγκρρρρρρρρρ