Saturday, May 17, 2008

Αφήστε με να σύρω το χορό

Αιγυπτίοφατσές μου για το ΣΚ σας έχω ένα ανεβαστικό, χορευτικό κομμάτι -μάθετε τη χορογραφία να τη χορέψετε στην αποψινή σας έξοδο και είτε θα γεμίσει ο χώρος από τα γλυκουλόνια σας (thanks Maria) ή που θα φάτε πόρτα χωρίς να το καταλάβετε. Ξετυλίξαμε για σας τη μούμια της Dalida, et la femme voila:


Η Dalida εμφανίζεται με μαύρο απαστράπτον φόρεμα και λευκό σφαχτό στο λαιμό, ανεβαίνει στο κλαρκ το οποίο την κατεβάζει στη σκηνή. Όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή είσοδος, μάλλον δεν είχε πολλά λεφτά η παραγωγή, αλλά ότι δύναται ο καθένας. Το αγόρι με το κλαρκ αποσύρεται, έχει και κάτι γάλατα να ξεφορτώσει, η σκηνή λιτή με 3 φανάρια -μάλλον δεν έχουν πληρώσει και τη ΔΕΗ και είναι σβηστά- και στο φόντο νάιλον διαχωριστικό που καλύπτει την υπόλοιπη αποθήκη-studio. Η μουσική ξεκινά, η Dalida στήνεται και οι χορευτές παίρνουν τις θέσεις τους, δεξιά οι top και αριστερά οι bottom. Το σφαχτό στο λαιμό φαίνεται πολύ μακρύ δεν μπορώ να προσδιορίσω αν αποτελείται από ένα ή περισσότερα κακόμοιρα ζωάκια, ξέρει όμως και το κουνά και ξεμπιμπικιάζεται στους ώμους της. Κοίτα το μη-με-ξυπνάς-απ'-τις-6 μαλλί της στο πρώτο της κοντινό, το μαύρισμά της που θα το ζήλευε και η Γαβαλάς και το ντεκολτέ της που καταλήγει σε ένα κορσεδοειδές δερματί χρώματος (γιατί δεν υπάρχει μαυρισμένο δερματί για όσους μαυρίζουν;). Τα αγόρια γύρω της, του δίνουν και καταλαβαίνει, από τους top μας αρέσει ο κύριος με τα δερμάτινα, ο κιτρινούλης όχι γιατί έχει κλέψει τις μπότες της αδερφής του και από τους bottom ξεχωρίζουμε το αγόρι με την πράσινη μπλούζα γιατί χορεύει καλύτερα απ΄όλη την τετράδα, το αγόρι με το κόκκινο παντελόνι έχει στραβό περπάτημα -θα φανεί αργότερα.
Το Dalida πετά το σφαχτό από πάνω της, κοίτα στο 1.28, τον παρουσιαστή που έχει πέσει στα 4 και απλώνει το χέρι του να το μαζέψει "τι το πετάς μωρή, έχεις ιδέα πόσο μας στοίχισε;" . Στο 1.40 οι πίσω έχουν έρθει μπροστά και παρατήρησε τα ποδαράκια του τύπου με το κόκκινο παντελόνι καθώς και τον κίτρινο απέναντί του ο οποίος πρέπει να φορά πάνα βρακάκι μέσα από το παντελόνι του.
Η χορογραφία ομολογουμένως είναι πολύ καλή. Ειδικά το κομμάτι που σηκώνουν αριστερό χέρι και κάνουν περιστροφή σαν να τους βαραίνει η κουρούπα τους, όταν λένε το "Laisse moi danser" είναι από τα αγαπημένα μου. Στο τέλος καταφθάνει και ο παρουσιαστής που παραδίδει το γουναρικό στη Dalida και μας ενημερώνει ότι είναι η πρώτη του εκπομπή και μας περιμένουν εκπλήξεις, παιχνίδια κλπ. άντε με το καλό.

19 comments:

Είδωλο said...

καλα μωρη βλαχα με καφασι και κλαρκ περιμενεις να κατεβω να κανω χορευτικο?

ουτε η Ρουμανια στην Eurovision τοση φτωχια πια... τς τς τς

θες να πας και εξωτερικο τρομαρα σου. σε καμια φαρμα στο Αινταχο και πολυ σου ειναι.

Hfaistiwnas said...

Η λίμνη των κύκνων..!
λολ καλή παρουσίαση! Μούμια όντω η Δαλιδά!
Καλησπέρα!

Hfaistiwnas said...

Ξέχασα, τι μου έφερε ο θείος Ανούβης απο την Αμερική; Γιλεκάκι ή δόρυ;

tovenito said...

ο λα λα, νταλιντά!
καλά η χορογραφική κριτική σου είναι βγαλμένη από τις στήλες κοσμικών εφημερίδων. σε ανακηρύσσω μεταξόπουλο της μπλογκόσφαιρας!

mahler76 said...

Μπορεί να είναι σουριέλου το "βίντεο" όμως τι κομματάρα!!!! Άντε τώρα κάτι τελευταίες σημερινές να φτάσουν την Dalida!

Υπερμίκης said...

Για την εποχή του το βίντεο είναι πολύ καλό.Δεν υπήρχε η τεχνολογία του σήμερα τότε.Η Δαλιδά και ο Κλώντ Φρανσουά(άλλος ένας Αιγυπτιώτης-τον Ξέρεις;)δημιουργούσαν ό,τι καλύτερο για την γαλλική Show Business!Γέλασα πολύ με το χιούμορ σου!

Soula said...

Το άσπρο πτώμα που φορά στους ώμους της δεν πρέπει να είναι απο ένα μόνο ζώο εκτός και αν το τομάρι προέρχεται απο τη γνωστή διασταύρωση αλέπους με πύθωνα...

Η δε Δαλιδά μοιάζει με τον Κωνσταντίνο Τζούμα με ξανθιά περούκα!

gay super hero said...

ΧΑ ΧΑ δεξιά οι τοπ και αριστερά οι μπότομ :-)

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό το τραγούδι δεν πήγε στη Γιουροβίζιον!

Mirela said...

επος έπος!

κιεμένα το μπότομ με το πρασινάκι με άρεσε... ο παρουσιαστής θεα!!! ειδικά εκει που πιάνει σεμνά και διακριτικά το γουναρικό!

g for george said...

Είπαμε να αλλάξεις ποστ, αλλά εσύ μας πηγαίνεις από το ένα σοκ στο άλλο!

Αυτό με το κλαρκ που κατεβαίνει, νομίζω είναι σκηνή που έχει ξεφύγει της προσοχής του surreal universe.

Dr_MAD said...

ΣΟΚ

(( ! ))

Ποιος σου τα δίνει αυτά τα videos?

BLUEPRINTS said...

απίστευτο, έχω μείνω άφωνος, θα πρέπει να έκανες σούπερ ανασκαφές για να την ανασύρεις...

Equilibrium said...

αυτή και το μπαλέτο της Μόσχας!...


Α ρε τρελέ, έλα από κει που σε "θέλω"!

Anubis said...

@x-ouranou: ήταν η πρώτη εκπομπή x-ouranou, και φαίνεται δεν τα είχαν στήσει όλα. τα κατάφερε όμως. φτωχές Ρουμούνες.
το σχόλιο για το Αϊντάχο το προσπερνώ, γιατί σε βλέπω τυλιγμένο με γάζες, βαμμένο καφέ, με βαρίδια στο Νείλο, να μελετάς τους βενθοπελαγικούς οργανισμούς παρέα με τα λακόστ. :-)

@Hfaistiwnas: όχι και κύκνοι, τα παλικάρια μας! έχω στοκ από μούμιες, θα σας ξετυλίγω καμία, έτσι για Eyecandies.. και για το δώρο σου, μωλόν λαβέ (σε άπταιστη αϊνταχότικη προφορά)

@tovene: προτιμώ να είμαι Αλ-μπάντης, είναι πιο σικάτος και δεν την έχει δει Επίδαυρος όπως ο Μεταξόπουλος.

@mahler: δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, αγαπητέ μου αρχιτέκτονα. περιμένω το κομμάτι που σου ζήτησα να μου αφιερώσεις στο ΜETtv σε εκτέλεση δική σας!

Anubis said...

@υπερμίκης: κλωντ φρανσουά χμμμ για να δω στο βιβλίο εισερχομένων..
κάππα, κάλλας, καραμανλής... κλώντ χμμ κάτι πρέπει να ανασύρω και για αυτόν. μετά τον Ιντιάνα Τζόουνς έχουν περάσει τόσοι πολλοί από τα μέρη μας που δεν μπορώ να θυμάμαι απ΄έξω..

@soula: από τότε φαίνεται είχαν αναπτύξει τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA και επιλεκτικές διασταυρώσεις. βλέπε τον Αλεπύθωνα και τον Αλαβάνο.
αυτό με τον Τζούμα είναι τόσο σπούκι, αρνούμαι να το φανταστώ!

@gay super hero: μας φάγαν τα κυκλώματα και οι συμμαχίες της Βαλτικής. δεν μπορείς να πεις όμως χρησιμοποιεί 2 γλώσσες και από χορογραφία σκίζουμε

@Mirela: δεν θες να δεις πως έχει γίνει το μποτομάκι σήμερα. ο παρουσιαστής λίγο ξεφτάιλα που το μαζεύει ο ίδιος το τομάρι. φαντάζομαι θα ναι ο ίδιος που ρυθμίζει τα φώτα, βάφει τους καλεσμένους, τους ντύνει, ανάβει τις κάμερες, κάνει ύστερα το μοντάζ και στήνει τα λιτά σκηνικά..

@g4george: και που ΄σαι ακόμα george! τα καλύτερα έρχονται

@mad: γιατρέ μου κρατάμε τα αρχεία της κάθε μούμιας μας, το θέμα είναι πως θα αρχίσουμε να τα ξεθάβουμε. θα βάλετε ένα χεράκι;

@blueprints: ναι εγώ και ο Σλήμαν. έτσι για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι καινούργιοι. μάθε παιδί μου λοιπόν!

@equilibrium: δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι το τραγούδι σε αναφέρει μέσα, λέει κάτι για equlibre :p
που είναι το "από εκεί;"

Cinestef said...

Λοιπόν! Έμαθα ότι ο πίσω αριστερά κλείνει λίγο προς το βερς! Το θράσος! Ζήτησα από την παραγωγή να τον απομακρύνει από το συνολάκι και να προσλάβει κάποιον που λέει την αλήθεια στο βιογραφικό του σημείωμα.
Επίσης, έμαθα ότι όντως το γουναρικό είναι από διασταύρωση [την μοναδική που έγινε ποτέ στον πλανήτη] αλεπούς με πύθωνα. Τους καταγγείλω για την δολοφονία του ιδιαίτερου και σπάνιου αυτού θηλαστικού ερπετού!
Όσο αφορά το κλαρκ... ας πάρουν ένα μάθημα σκηνικού ντηζάιν οι δικές μας παραγωγές εδώ! Υποκλίνομαι στον σετ ντιζάινερ!
Η Νταλιντά μπορεί να είναι μούμια, αλλά παραμένει θεά όπως και νά'ναι!
Εγώ πάντως αν ήμουν ο Τουτανκαμούν θα την έπιανα γκόμενα.
Αυτά για τώρα. Πηγαίνω να να ξαναδιαβάσω για την πολλοστή φορά την ανάρτηση σου με τις Όπερα Μπέημπς για να λαφ μαϊσέλφ σίλλυ!
Όβερ εντ άουτ, Στέφανος

One Big DJ said...

Ayti einai i apolyti! To ksereis oti sto 70% twn xorografiwn tis aytosxediaze? epi skinis? ;)

Portokalis said...

πραγματικά δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό μου.. γαμώτι και είμαι και σκληρό αγόρι....

Dimitris A. said...

Εδώ θα βρείτε βίντεο της Νταλιντά με ελληνικούς υπότιτλους:
http://fr.youtube.com/view_play_list?p=DEC94D11ECAA6D5D

Προς το παρόν έχει μόνο ένα, το "Il venait d'avoir dix-huit ans", αλλά θα ακολουθήσουν και μερικά άλλα.

Και όσοι ενδιαφέρεστε γενικά για τη γαλλόφωνη μουσική, στην ίδια σελίδα θα βρείτε κι άλλα τραγούδια από πολλούς γαλλόφωνους καλλιτέχνες, σύγχρονους αλλά και παλαιότερους... :))