Sunday, May 18, 2008

Belles, belles, belles...

Και μιας και αρχίσαμε χορευτικά το ΣΚ μας, συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό με άλλη μια μούμια που μου πρότεινε ο Υπερμίκης, τον Claude François. Ο Frans συνάντησε το βασιλιά των νεκρών και θείο μου Όσιρη, το 1978, όταν (όπως μαθαίνουμε από τη σοφή wikipedia) έπαιρνε το μπανάκι του ωραία ωραία και είδε μια χαλασμένη λάμπα, την οποία προσπάθησε να αλλάξει (ήθελε τα πάντα σε τάξη). Aλλά έτσι όπως ήταν γυμνούλης και βρεγμένος, το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει κάρβουνο και να χαρίσει στους γείτονές του ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων. Και όλα αυτά σε ηλικία μόλις 39 ετών.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Χιονισμένο τοπίο, χειμώνας του ΄62, κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του, οι υαλοκαθαριστήρες ξεχασμένοι λειτουργούν. Ο τύπος μοιάζει με το Σπύρο, από το "άλλαξέ το" και φορά τη στολή του μηχανικού Scotty από το Star Trek με μαύρο μάλλινο γάντι -μην το δαγκώσουμε κιόλας. Και ξαφνικά ζωντανεύει η μουσική, εμφανίζεται μια ξανθιά με ροζ παλτό μέσα στα χιόνια, η οποία έχει πληρωθεί να το παίζει άνετη και να χορεύει κάτι σε τουίστ, πιο μετά η ανιψιά της με ακόμα λιγότερα ρούχα και τι ρούχα, ένα φορεματάκι στο χρώμα των σπηλαιόβιων μανιταριών και περιστεροφωλιά χτένισμα επί κεφαλής. Ο Scotty πίσω από τα κλαδιά μιας κερασιάς και μετά με το χαρακτηριστικό alien περπάτημά του (δεν έχει συνηθίσει ακόμα τη βαρύτητα του πλανήτη) προχωρά ανάμεσα στις κεξάλτσωτες θεία, κόρη (η μικρή ξανθιά με το ροζ κουφετί φόρεμα) και ανιψιά. Συνεχίζουμε με σκηνές από χιονοπόλεμο, δεν το λες χιονοπόλεμο, αυτό είναι παίρνω χιόνι και το πετώ στην άκρη. Έχει βάλει στο μάτι τη θεία με το ροζ παλτό, αλλά έτσι όπως χορεύει αυτή που να την πετύχεις. Τον εκδικούνται και αυτές και αντεπιτίθενται, οι μικρές στα ψέμματα όμως γιατί δεν φορούν γάντια και προφανώς έχουν ξεπαγιάσει.
Ο Frans συνεχίζει το κούνημα, τινάζει το δέντρο στα δεξιά του στο 1.09 και παίρνει τη θεία αγκαζέ για μια βόλτα, αφήνοντας τα κορίτσια να κάνουν παρέα στο Yeti. Στο τελευταίο πλάνο είναι καθισμένοι με τη θεία κάτω από ένα δέντρο, του κάνει κοντινό και βλέπεις ότι έχει μελανιάσει από το πολύ κρύο. Στη μαντάμ βλέπεις ότι έχει παγώσει το χαμόγελο στο πρόσωπό της και τελευταίο πλάνο βλέπουμε τους ερωτευμένους να χοροπηδούν και να χάνονται - το αυτοκίνητο έμεινε από μπαταρία τόσες ώρες ανοιχτοί οι υαλοκαθαριστήρες.. Φήμες λένε ότι οι νεαρές κοπέλες φαγώθηκαν από το Yeti ή από περαστικό μαμούθ, ενώ το ζεύγος νοσηλεύεται στα εξωτερικά σε κέντρο υγείας με κρυοπαγήματα και υποθερμία.

18 comments:

Soula said...

Είμαι σε δίλημμα...
Να σχολιάσω το βίντεο ή να πάω μέσα να βοηθήσω τη μητέρα να μαζέψει τα χαλιά;
Κουτσομπόλα ή νοικοκυρά; ...

*αυτή τη στιγμή η μαμά ουρλιάζει "πού είσαι ακαμάτα!;!;!Τίποτα δεν κάνεις εδώ μέσα!"*

Πάω για τα χαλιά...

tovenito said...

αυτό θα πει πεμπτουσία χορογραφικής κριτικής mr ναλμπάντη! (αφού απαρνήθηκες τον μεταξόπουλο και την κουλτούρα για το τεκνό, τι να κάνω, σε αποκαλώ όπως επιθυμεί η θεότητά σου)

Hfaistiwnas said...

ιιιι τι χορευτικό είναι τούτο!
Ίδιος ο Σπύρος όντως!
Δεν πούντιασαν οι κοπελιές;
Μόνο που το είδα πάγωσα..
Τι εποχές και εκείνες... ότι θέλαν έβγαζαν...
Ανούβη!!!!! Θέλω το δώρο μου τώρα!!!!

revqueer said...

Κι εγώ κάπως έτσι περπάτάω. Πού είναι το αστείο;

Υπερμίκης said...

Ωραία επιλογή!Ήταν η πρώτη του μεγάλη επιτυχία.Ο Κλώντ σχεδόν αθώο παιδάκι..Για να δει κανείς ένα τέτοιο βίντεο έπρεπε να πάει σε ειδικό café.Υπήρχε κάτι σαν τξουκ μποξ,με οθόνη τηλεοράσεως για προβολή.Νόμιζα ότι θα διάλεγες το τραγούδι του Αλεξανδρί-Αλεξανδρά μια και κολλάει καλύτερα με το όλο κλίμα του ναού σου.Και με τις Κλωντέτ σε ΥΠΕΡ σωματικοχορευτικά αποκαλυπτήρια!Ο
Κλωντ ήδη μπασμένος επιχειρηματίας..
Ναι,υπέροχη εποχή,γεμάτη καινοτομίες..Μου θύμισες το μηνιαίο μουσικό περιοδικό Salut les copains=Γειά σας φίλοι.Ήταν κάτι σαν ένα πολυσέλιδο φωτογραφικό άλμπουμ.Ο Κλώντ παρέλαυνε μέσα απ΄αυτό δυο-τρεις φορές τον χρόνο.Ήταν απόλαυση να το ξεφυλλίζεις!Μιλώ για δεκατετράχρονους βεβαίως βεβαίως..
Να φανταστείς τα ελληνικά περιοδικά της ίδιας εποχής,αντί για φωτογραφίες βάζανε κάτι κοκκινόχρωμα σκιτσάκια που συνόδευαν κυρίως αισθηματικά διηγήματα..
Δεν σκέφτηκες ποτέ να κάνεις αφιέρωμα και για τις εγχώριες Αιγυπτιώτισσες;Γιατί τώρα έρχεται στο μυαλό μου η Σούλη Σαμπάχ,δεν ξέρω..Εκτός κι αν προτιμάς την Ιταλίδα Κλεοπάτρα Κλαούντια
Καρντινάλε.Σύχναζε και αυτή τους ίδιους ιερούς τόπους όπως ο Κλοκλό και η Νταλή.

Dr_MAD said...

σουρρεάλ παραγωγή πάντως. Τη βρήκα πολύ προχώ για 1962!

[σημειώνει στο καρνέ του να πάει να ξεσηκώσει όλη του τη βιντεογραφία]

Ποια θεία προτιμάς αλήθεια?

Είδωλο said...

α καλα...

Hfaistiwnas said...

@Υπερμίκη

νομίζω έχεις γενέθλια 21/5 ε;;; Χρόνια Πολλά εκ των προτέρων! Ε βάλε και ένα μέιλ στο προφίλ σου, να σε βρίσκουμε!
Σόρυ για την κατάχρηση του χώρου Anubis!!!!
Μάκια!

Anubis said...

@soula: γρήγορα να βοηθήσεις τη μαμά μην κουράζεται! τι ακαμάτα κόρη!

@tovene: κάτι τέτοια τα ΄χουμε για πρωινό, άντε να περάσουμε και στα άλλα γεύματα!

@hfaistiwnas: κρυώνουν τα παλικάρια ωρέ! το δώρο σου επειδή βλέπω ότι αργείς να φτάσεις στο Καρνάκ και απουσία ψυγείου, το καταβροχθίσαμε μην πάει χαμένο.

@revqueer: θα σου ΄λεγα τώρα για τη χορεία Huntington που σε δέρνει, αλλά έχε χάρη που σέβομαι το blog σου

@υπερμίκης: ένα μεγάλο ευχαριστώ, θα σου προτείνω θέση στο ιερατείο μου, να βοηθάς με τις ανασκαφές και να διαχειρίζεσαι τις προσφορές των πιστών στο ναό. ωράριο καταστημάτων, δευτέρα-τετάρτη αργία, κολλάμε ένσημα κανονικά. συνεχίστε την έρευνα και περιμένω προτάσεις σας.

@Mad: εγώ είμαι της θείας από το Σικάγο, οι του video clip δεν μου κάνουν τόσο. διαγνώσατε τίποτα άλλο στους πρωταγωνιστές πέρα από υποθερμία;

@x-ouranou: και που ΄σαι ακόμα....

@hfaistiwnas: τι το περάσαμε εδώ πέρα; "ρεζέρβα, ευχετήριες κάρτες και άλλα;", λίγο σεβασμός παρακαλώ στο χαμετυπείο... εεε στο ναό μου!

Υπερμίκης said...

With pleasure δέχομαι τη θέση στο ιερατείο.Θα κάνουμε σπουδαία δουλειά και θα τα περνάμε καλά.Απ΄ό,τι μου είπανε κάνει και καλό καιρό μια και δεν βρέχει ποτέ
στα μέρη σας.Πως κι έτσι δεν σε βρήκα στον ναό σου όταν πέρασα απ΄το Καρνάκ πριν 8 χρόνια;Ήσουν στο Λουξόρ;Όσο για τα ένσημα δεν τα χρειάζομαι πιά.Μπορώ να τα δίνω στον Ηφαιστίωνα;

ΤO @ HFAISTIWNAS
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!
Έφτασα στο σημείο να δηλώσω και την ημερομηνία γεννήσεώς μου;Δεν το θυμόμουν αυτό.Νιώθω γυμνός...LOL Τι άλλο θα σας πω;

Να περνάτε καλά και οι δύο!!

Keen On Boys said...

Tι φρικιαστικά dancing moves είναι αυτά;

Mirela said...

Καλέ που πας και ξεθάβεις αυτές τις μούμιες?????

Αλλά θα μου πεις τι ρωτάω, εσύ είσαι απο τους "απο μέσα" και έχεις μέσον... :P

Equilibrium said...

Αχ να μην έχει χιόνια και στο Καρνάκ...

και πού να σφίξουν και οι ζέστες! :PPP

(κι άλλο; θα μου πεις!)

ααααοοοουυυυυυυυύ!

g for george said...

Τι θα γίνει, θα δούμε κανα νέο ποστ;

Βγες επιτέλους από την Πυραμίδα σου.

Hfaistiwnas said...

Γειά!!! Που χάθηκες βρε;;;

Cinestef said...

Εγώ πάλι, την τελευταία φορά που πήγα να χορέψω τουίστ στους -40, πάγωσε κι έσπασε το τζιν.
Συμπέρασμα... μάλλον είναι μαρμαρόσκονη γύρω τους και το δάσος σε στούντιο!

Soula said...

Είπαμε..διαβάζεις..αλλά κάνε και κανένα post :p:p:p

x-ray said...

χαχα μου θυμήσατε την μάνα μου τώρα, ο claude ήταν ο αγαπημένος της τραγουδιστής τότε με την Mireille Mathieu (γαλλίδα Νανα Μούσχουρη).

[συγνώμη για το άσχετο σχόλιο]