Wednesday, April 16, 2008

Λουτσία ντι Τσακαλομούρ



Το ποστ αυτό είναι αφιερωμένο στο βασιλικό αρχιτέκτονα Mahler που φέτος γιόρτασε τα 7 χρόνια ακρόασης όπερας. Θα ευχηθώ τα 7 να γίνουν 70 -αν πιάσει η ευχή μου, μετά από 70 χρόνια θα είσαι σαν τη Βάσω Παπαντωνίου, οπότε ας προσέχουμε-... και να συνεχίσεις να ανακαλύπτεις όμορφα έργα και ερμηνείες που θα σε συναρπάζουν.
Ερμηνευτής είναι ένα ρωσολετονό με ιδιαίτερη φωνή που ακούει στο αιγυπτιακό όνομα Vitas. Τον έχουμε στο ναό να μας αναγγέλλει τις νέες αφίξεις και ενίοτε για να γυμνάζονται τα τσακάλια μου κυνηγώντας τον. Όταν τον πιάνουν, κάνουν διαγωνισμό ποιος ουρλιάζει περισσότερο. Ας τα αφήσουμε αυτά και ας έρθουμε στο διαγωνιστικό μέρος, όπου ερμηνεύει μια άρια από την 3η πράξη της Lucia di Lammermoor του Gaetano Donizetti.
Η ορχήστρα κουρδίζει, η αυλαία σηκώνεται και στη σκηνή του θεάτρου της Ρίγας εμφανίζεται το τεκνάκι ανάμεσα στις δυο ξανθές βιολονίστες -δεν είναι οι σκύλες της λύσσας, μην ξεγελιέστε από την ομοιότητα, η Mirella δεν ξέρει να παίζει βιολί και η Soula δε τραγουδά-. Φορά κοστούμι παρουσιαστή ιταλικού τσίρκου και οι ξανθές σκύλες πίσω ανεμοδέρνονται από τον κλιματισμό του θεάτρου παίζοντας στα τίγκα στο γκλίττερ βιολιά τους. Ολόκληρο το επιτελείο της Max Factor έχει έρθει από το Hollywood και σοβάντιζαν με τις ώρες το τεκνό και τις σκύλες, οι οποίες δεν αφήνουν πλάνο να μη σε κοιτάξουν γεμάτες ηδονή (οκ τώρα ξερνάω).
Το πλάνο αλλάζει, κεριά, αράχνες (μπρρρ), κάγκελα, μια Αφροδίτη της Μήλου, κάτι ροζ πλαστικά αναρριχώμενα, οι σκύλες με χρυσό ρούχο και κάτι ζόμπι πίσω να απλώνουν τα χέρια τους, μια γυναίκα που περνά από έναν γλυτσερό καθρέφτη και άντε να καταλάβεις εσύ τι θέλει να πει ο ποιητής.. και εις τ' άλλα με υγεία.

7 comments:

Marvin said...

Χεχεχε!

Απροπο, μονο εγω το βρισκω φριχτο το συνολο (φωνη, ενορχηστρωση, ηλεκτρικες βιολες και σιλικονατες χαζοβιολες); Τι εχουν να πουνε οι ειδικοι; Mahler, soula;

mahler76 said...

ΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Αmubako μου είσαι θεός.Το βίδεο όλως συμπτωματικά μου το έστειλε η Soula πριν κάτι μέρες.
Μου έλειψες τσακαλομορφε πότε θα σε ξαναδούμε??? Α, και να θυμηθώ να διαβάσω και τις 2 προηγούμενες αναρτήσεις σου και κυρίως αυτή με το revouλη. Έχω χάσει επεισόδια στο μπλόγκινγκ τώρα τελευταία.
Πολλά φιλάκια

mahler76 said...

και φυσικά ήθελα να πώ Anubako πρίν όχι Αmubako....

mahler76 said...

@Marvin the martian
Κοίτα πλάκα έχει, αλλά οκ η άρια είναι για γυναικεία φωνή και όχι αντρική οπότε το αποτέλεσμα δεν έπαιζε να είναι καλό έτσι κι αλλιώς. εντάξει για χαβαλέ καλό είναι.

Hfaistiwnas said...

Τι φωνή είναι αυτή γλυκέ μου; Μου άρεσε εκεί που γίνεται που γρήγορο, αλλά η φωνή αυτού καθόλου..
Να του πεις να προσέχει τα τσακάλια, μη του φάνε τις φωνητικές χορδές.. όχι πως θα του κάνανε κακό...
Φιλιά!!!

non journalist* said...

re an perasoun alla 70 xronia, 8a exei prepei na ton kaneis moumia gia na anteksei. Poso 8a paei o an8ropos, den einai k ma8ousalas..

non journalist* said...

** 8a prepei, kai oxi 8a exei prepei.. sorry, o diavolos tou tupografiou..